Himmelhøyt på St Pancras Renaissance Hotel

Noen hotell er en destinasjon i seg selv, og St Pancras Renaissance Hotel er uten tvil nettopp dette. Godt synlig ved Londons travle King's Cross stasjon, ligger dette praktfulle bygget fra 1800- tallet med sin karakteristiske gyldenbrune farge og detaljrike eksteriør, typisk for renessansen. Dette ble vårt hjem første natten i Storbritannia, og hvilket hjem!

St. Pancras Renaissance London Hotel er bygningen i front av togstasjonen St Pancras. Dette er en av hovedtogstasjonene i London med tog til og fra bl.a. Paris og Amsterdam.

Etter ønske fra min bror som er lokfører, fikk vi rom med utsikt direkte mot Eurostar- togene. Der kunne vi kikke ut på togene som skulle til Europas storbyer.



Da hotellet ble bygget ble korridorene designet brede nok til at de viktorianske damene med sine store og vide skjørt skulle kunne komfortabelt passere hverandre.

Personlig velkomst fra tv'n.

Livet :-)

Kaffekopp i fred og ro mens man ser Eurostar på vei til og fra Europas storbyer.


Himmelhøyt under taket, i hvertfall føltes det sånn.



Dette ser ut ut som en vanlig sokkel, og for noen vil det nok fortsette å være det etter neste informasjon: det er nemlig kunst. Kunstneren Tom Friedman lagde dette verket i 1992 og kalte det "Untitled (A Curse)". Kunstneren selv sier at han leide en profesjonell heks for å kaste en forbannelse over et spesifikt sted over sokkelen. Tanken var at ved ved tilegnelsen av ny kunnskap om noe, vil samtidig ditt syn eller din opplevelse endre seg. Jeg så sokkelen, og trodde først at her var det noe som manglet, men så var det rart at det da var "inngjerdet". Med en gang jeg leste det med heksa så måtte jeg kikke litt opp i taket over sokkelen i tilfelle jeg kune se noe nytt, (heksas energi eller noe, hvem vet?). Jeg så ikke noe nytt, men hadde likevel en annen opplevelse av noe jeg i utgangspunktet tenkte var en mangel. Kunst? Tja, det ga med da i hvertfall noe jeg kunne fundere litt på, og sånt liker jeg.


Cafèområdet pleide å være hotellets taxiholdeplass. Taxiene kjørte opp rett foran billettkontoret så man bare kunne hoppe ut og kjøpe togbilletten sin direkte.

Det er en lykke i livet, og den heter hotellfrokost.


Spice Girls spilte inn sin video til sangen "Wannabe" på St Pancras hotel i 1996.  Videoen ble spilt inn ved hovedinngangen og i den flotte hovedtrappa.




Jeg vet det kan oppfattes som å strekke det vel langt, men jeg kan ikke bry meg om sånne trivialiteter når jeg tenker at jeg nesten har møtt selveste Spice Girls! :-D

Ringeklokke på døra vår.

Utvendig er ikke bare St Pancras vakker, men mange kjenner seg kanskje igjen fra den 2. Harry Potter- filmen:



E x

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park