Piknik i Hyde Park

Er man først i London, kan man gjerne ta seg en tur til Hyde Park. Og er man først i Hyde Park kan man gjerne ta seg en piknik. 


Hyde Park har er flateinnhold på hele 1,4 kvadratkilometer, så det er nok av plass til å boltre seg for  både store og små. Parken ble etablert av Kong Henrik VIII i 1536, men da som privat jaktmark for kongen selv og hoffet hans. Men i 1637 gjorde Karl I parken fritt tilgjengelig for vanlige folk, og den ble raskt meget populær. Det er den fortsatt, og det er noe for enhver smak: enten du vil jogge langs en av de mange småveiene eller rundt vannet, leie en robåt på den kunstige innsjøen Serpentine, kikke på endene og gjessene, gå på julemarked, se på rosehagen, eller rett og slett slappe av på en benk med en pint. 





Vi måtte ta en kikk på Buckingham Palace også siden vi var så nært, men ble altså ikke invitert inn til Kong Charles av en eller annen grunn. Han hadde vel viktigere ting å bedrive tiden med enn en kopp te med to norske turister. 


Kan ikke unngå å bli litt "starstruck" av å se The Ritz. Flere av scenene i en av mine favorittfilmer, Notting Hill, har blitt spilt inn her. 
Bilder fra filmen. 

"Do you wanna come up?" 


Vi satte oss først til rette i noen solstoler som sto så innbydende til, men da kom det raskt en parkansatt og forklarte at disse kostet penger. Dermed havnet vi på gresset litt lenger unna, og det føltes i grunnen enda mer som en ordentlig piknik. 


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker