Kjentfolk i Palermo

Siste stopp på det store 50- årscruiset var Palermo. Dette var en interessant havn, og igjen gledelig med gangavstand fra skipet og inn til byen. Palermo var kanskje det mest typisk italienske vi opplevde på cruiset, bortsett fra Roma. Her var det små caféer som serverte kruttsterk espresso, butikker med salg av olivenolje, suvenirer (så klart), gelato (italiensk is), og vin i alle kiosker og matbutikker.


Innseilingen til Palermo. 





Politeama Theatre


Selv hestene hadde solhatt i varmen. 



Man trengte sjelden å lure på om man var langt unna skipet, det hadde en tendens til å stikke opp her og der. 


"Polizia" på plass ved cruiseterminalen. 

Mellom storheter som Freddie Mercury og Michael Jackson fant jeg vår egen Haaland. Det er nok den største kjendisen Norge noensinne har hatt. Selv i Palermo hvor jeg knapt klarte å kommunisere meg fram til en kopp kaffe (som endte med en slags tykk iskaffe av en eller annen grunn), spurte ekspeditøren hvor vi var fra, og jeg sa Norge, "Aah Haaland!" utbrøt han. 

Costa Smeralda er i øyeblikket verdens 7. største cruiseskip. Bruttotonnasjen (totalvolumet) er på 185 010, lengde 337m, og hun har en makskapasitet på 6500 passasjerer og 1600 i mannskap. Hun er det andre cruiseskipet i verden som er 100% drevet på naturgass (LNG). 


Se flere bilder her: Kos og Cruise på Costa Smeralda


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park