Iskald rabarbraglede
Det er lite som slår et glass kald saft på en het sommerdag. Og det er spesielt èn drikk min far setter ekstra høyt når det gjelder å kjøle seg ned; nemlig rabarbrasaft. Min oppskrift er enkel, kjapp, og du kan selv velge om du vil redusere mengden sukker så det blir enda litt sunnere.
Here goes;
640 g renset rabarbra i biter
400 g sukker
2,2 l vann
E x
Here goes;
640 g renset rabarbra i biter
400 g sukker
2,2 l vann
Kok opp alle ingrediensene i en kjele, og skru deretter ned varmen så det bare putrer i kjelen. Husk å røre litt i begynnelsen siden sukkeret legger seg på bunnen av kjelen. La deretter dette få godgjøre seg i 40 min, og ta kjelen bort fra platen.
Når saften er helt avkjølt, er den klar til å drikkes. Oppbevares i kjøleskap så den er kaldeste mulig. Kan også fryses.
Fancy glass er aldri feil.
Du må gjerne sile saften for å fjerne bitene, men som tidligere nevnt; i mitt kjøkken er det både klumper og herligheter når det skal kokkeleres!
E x
Kommentarer
Legg inn en kommentar