Toffeekake

En av favorittdessertene til min kjære bror er sticky toffee- pudding. Da han var på besøk for en uke siden så lagde jeg en ny vri på denne desserten, og gjorde den til en kake i steden. Dessertversjonen er fortsatt hovedfavoritten, men denne kaka ble ikke stående og mugne for å si det sånn. Og med hjemmelaget vaniljesaus og en dæsj karamellsaus så ble det nesten et lite måltid i seg selv.


50 g meierismør (gjerne setersmør)
3,5 dl sammalt hvete fin (du kan selvfølgelig bruke vanlig hvetemel, da blir kaka enda saftigere)
200 g hakkede dadler
1 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
2,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 egg
3 dl vann


Sett stekeovnen på 175 C.

Hvis du bruker dadler med stein så fjernes denne før du hakker opp dadlene. Jeg foretrekker litt store biter, men det er smak og behag. Kok opp dadler og vann i en kjele, og sett til side. Rør inn natron, dette vil føre til at blandingen vil begynne å skumme. La det kjøle seg ned. 

Ha romtemperert smør, sukker og vaniljesukker i en bolle. Pisk blandingen godt sammen, og rør deretter inn ett og ett egg. Tilsett mel, bakepulver og salt, og til slutt daddelblandingen. Bland godt.
Hell blandingen i en smurt form, jeg brukte en paiform. Du kan også bruke flere små porsjonsformer.

Stek i 40- 45 minutter. 

Jeg pleier å servere denne mens den enda er varm, derfor er det greit å bruke et litt fin paiform som man kan sette rett på bordet.

Server med enten krem, vaniljesaus, karamellsaus eller vaniljeis.

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesaus finner du her.


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park