Baileys- sjokolademousse

Vanligvis har vi sjokolademousse til dessert på nyttårsaften hos oss. I år fikk jeg endelig tid til å lage den fra bunnen av. Og selvfølgelig tok det ikke så lang tid som jeg hadde trodd, og jeg er herved ferdig med å kjøpe ferdigpakkene. Og det beste av alt er jo at man kan legge til mer av ingrediensene man er glad i, evt. noen nye. Og jeg gikk for Baileys!

200 g melkesjokolade (evt. Firkløver, veldig godt med nøtter i)
4 egg
3 dl Kremfløte
Frø fra en halv vaniljestang
Ca. 5 ss Baileys (eller annen likør du liker)
Smelt sjokoladen i vannbad. Jeg bruker en kasserolle med vann, og setter en passe stor bolle/dyptallerken oppi. Når sjokoladen har smeltet, ta bollen ut av vannbadet, og la den avkjøles littegrann før du rører inn eggeplommene.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Pisk sammen fløte og vaniljefrø til krem. Bland kremen med sjokoladen, og tilsett Baileysen.

Til slutt vispes eggehvitene stive, og blandes inn med sjokoladekremen. For å spare tid så kan du fordele mousseen i dessertglass eller skåler før det settes kjølig. La mousseen stå i kjøleskapet i et par timer før servering.


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park