Petit Paris og rødvin i kjøkkenglass

Midt i hjertet av Edinburghs gamleby, nærmere bestemt Grassmarket, ligger en aldri så liten perle av en restaurant; Petit Paris. Denne restauranten oppdaget jeg nærmest som en tilfeldighet da jeg bodde i Edinburgh og hadde besøk av min kjære tante som er frankofil. Ikke bare elsket hun Frankrike, hun både snakket fransk og bodde en periode i Toulouse. Så da hun skulle teste Petit Paris, hadde jeg ikke sett for meg at dette lille stedet midt i den skotske hovedstaden skulle møte hennes standarder. Men der tok jeg sannelig feil. Det viste seg at dette virkelig var topp kvalitet, fra selve maten til atmosfæren og interiøret. Selv rødvinen kom i kjøkkenglass, og jeg som utelukkende sverger til stettglass hjemme. Men dette forklarte min tante at var helt vanlig på den franske landsbygda, og at franskmenn generelt ofte drikker vin fra mindre glass som ikke er for fulle (kalles ofte bistroglass).

Siden den gang har det blitt utallige besøk til Petit Paris, og det har blitt spist både coq au vin (fransk gryterett), fondue, franske oster, og til og med snegler. Alt har smakt nydelig, til og med sneglene (selv om jeg personlig synes de smakte mest hvitløk).
Som vi ofte har for vane når vi spiser ute; vi sitter så lenge at vi er de siste som forlater restauranten. Sånn er det når man tar seg god tid til å kose seg med mat, drikke og selskap. Men det var heldig at dette skjedde også under vårt besøk på Petit Paris i desember, for da fikk jeg tatt noen bilder i den sjarmerende restauranten. Dette er i underetasjen, det er også noen bord oppe og uteservering på sommeren.




Det kan herved bekreftes; det blir aldri for mye ost!




Vi snakket litt med de siste gjestene som gikk før oss, og de hadde sittet og hørt på at vi snakket norsk, og lurte på om vi hadde forskjellige dialekter. Det innledet en samtale om deres besøk til Norge, hvordan vi opplevde Skottland, maten på Petit Paris, og da de dro kom det et "Hade bra" fra mannen. Morsomt og tilfeldig møte, i herlige franske omgivelser.



E x


 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park