Dublin med farger, broer og godt øl

I Dublin er postkassene grønne og turistene mange. Og antallet turister er slettes ikke så rart siden denne byen har mye å friste med enten du er interessert i spennende museer, koselige puber, eller livlig musikk. Det er Irlands største by med ca. 500 000 innbyggere i bykjernen, men såvidt over en million i hele området.

Det er ikke til å komme unna irske puber når man først er i Irland, og dette er en av de mest kjente; The Temple Bar. Men Temple bar er ikke bare en pub, det er et helt område på sørsiden av elven Liffey. Det som er spesielt med dette området er at det har bevart det opprinnelige middelalderske gatenettet, så du blir tatt tilbake i tid ved å vandre i disse trange, brosteinsbelagte gatene. Dette kalles også "Dublins kulturkvartal" og har også et livlig natteliv med mange restauranter, puber og nattklubber. For øvrig så stammer navnet "Temple" sannsynligvis fra Temple- familien som bodde i området på 1700- tallet. William Temple var en prost, en høyt ansett stilling på den tiden, og sånt blir det gatenavn av.

Det irske bandet Kodaline har skrevet en sang kalt "Temple Bar".


I Dublin kan du også besøke Guinness- bryggeriet, og disse lastebilene er et kjent syn rundt omkring i byen.




Trinity College


De aller fleste skilt er skrevet på både engelsk og keltisk. Keltisk er anerkjent som det fremste offisielle språket som snakkes i Irland, selv om flertallet av befolkningen har engelsk som førstespråk.


Molly Malone, en bronsestatue av av den oppdiktede fiskehandleren Molly, og hovedpersonen i den kjente sangen "In Dublin's fair city".  

Ha'penny Bridge er den mest kjente broen i Dublin, men en annen veldig interessant bro er Samuel Beckett- broen. Den har jeg skrevet mer om her: Samuel Beckett Bridge.

En pit stop på en pub er et must.




 E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park