Smuldrepai med bær

Da min onkel og min far plukket solbær, passet jeg på å lage en dessert jeg er glad i; nemlig smuldrepai. Dette er en enkel og fin oppskrift, og man kan variere med hvilken type bær eller frukt man ønsker å bruke.

100 g sukker
50 g havregryn (jeg bruker de store)
100 g hvetemel
75 g meierismør
ca. 250 g solbær

I god tid før du begynner med paien bør du la meierismøret ligge en stund i romtemperatur så det blir lettere å jobbe inn i deigen.

Sett stekeovnen på 180 grader. 
Bland sammen sukker, havregryn og hvetemel i en bolle. Smuldre inn smøret.

Ha solbærene i en egnet form.


Strø melblandingen over.


Stek paien i 30- 40 min, til den har fått en gylden og fin farge.

Serveres med vaniljesaus eller en klatt vaniljeis. Bare å nyte!

E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park