Nøtteknuter

Jeg har ofte bakt både kanelknuter og boller, men fikk lyst til å prøve en liten variasjon. Resultatet ble "Nøtteknuter" med samme grunndeig som kanelknuter, men med noen justeringer.

1 kg hvetemel
2½ dl sukker
1½ ts salt
1 ts malt kardemomme
1 pose tørrgjær
1 stk egg
6 dl melk
150 g romtemperert smør

Fyll:
100 g romtemperert smør
6 ss brunt sukker
2 dl salte, hakkede peanøtter
1 stk egg til pensling


Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og elt godt med kjøkkenmaskin til deigen blir fast og smidig. Hvis den blir for klebrig så ta litt ekstra hvetemel i, ellers blir deigen så vanskelig å jobbe med.

La deigen heve i minst 1 time, den skal være dobbelt størrelse.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ha deigen på bakebordet, husk å bruke litt mel. Kjevle ut deigen til den blir rektangelformet. Smør på romtemperert smør, og strø over sukker og hakkede nøtter. Brett deigen i to på langs, skjær ut remser på 2 cm, snurr hver remse rundt noen ganger og knyt en knute med skjøten ned.

Sett kanelknutene på en bakepapirkledd stekeplate og la dem heve i 30 min til.
Pensle med egg, og stek kanelknutene midt i ovnen i 10-15 minutter. Sjekk at de er gyldne og fine før du tar dem ut.

 Du kan gjerne drysse på litt perlesukker etter at du har penslet knutene med egg, men det er ikke høyst nødvendig siden knutene i utgangspunktet blir søte og fyldige på smak.


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park