Hot versjon av vegansk nøttestek
2 stk løk
2 stk eple
1 boks hakkede tomater
150 g hasselnøtter (kan også bruke andre typer nøtter, f.eks. cashew)
150 g mandler
3 ss havregryn
1 ts rosmarin
0,5 ts malt muskatnøtt
0,5 ts malt ingefær
2 ss mango chutney
2 ss chili paste
3 stk egg
0,5 dl lettmelk
1 ts havsalt
0,5 ts pepper
Sett stekeovnen på 180 °C.
Kutt opp løk og epler i passe store biter. Varm litt olivenolje i en kjele og stek løken og eplebitene til de er myke og blanke.
Kutt opp nøttene, jeg pleier å bruke kjøkkenmaskinen for da blir det passe oppdelt.
Tilsett tomat, nøtter, havregryn og krydder i kjelen og bland godt.
Ta kjelen av platen, og rør inn egg og melk. Deigen skal være litt klissete.
Hell deigen i en godt smurt brødform. Hvis jeg skal servere nøttesteken hel, pleier jeg å ha bakepapir i bunnen av brødformen, da er det mye lettere å få steken hel og fin ut.
Stek nøttesteken i minimum 1 time, gjerne litt lenger hvis du har tid.
E x
Kommentarer
Legg inn en kommentar