Ostegratinert squash

Når man er så velsignet heldig å ha en far som er grønnsaksbonde og kommer inn med nyhøstet squash....da er det bare å hive seg rundt på kjøkkenet og sørge for at de kommer til sin rett.
Jeg har prøvd to versjoner av fylte squash, den ene er vegetarisk;

4 stk passe store squash
1 boks brune bønner eller kidneybønner
100 g sjampinjong (gjerne fersk hvis du får tak i)
1 stk løk
4 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater

Krydre med timian, salt og pepper.

Hvitost og blåmuggost etter smak.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Del squashen i to, grav ut kjernene, og sett dette til siden.

Stek opp løk og sjampinjong til det er blankt, og tilsett resten av ingrediensene. La dette putre til det blir en tykk saus. Tilsett squash- kjernene.

Fyll squashen med sausen, legg skiver av ost på toppen (evt. revet ost) og noen klatter blåmuggost. 
Gratiner i ovnen i 15 - 20 min.

Server med en frisk salat, og evt. et par skiver hvitløksbrød.

Versjon nr. 2 er med hardangerpølse fra Lundal, og er rett og slett restene etter en middag med grønnsakssuppe. I mitt kjøkken har vi nemlig titt og ofte det jeg kaller "restefest".

Surr en løk, noen fedd hvitløk og pølsene i en gryte. Det blir veldig god smak av fettet fra pølsene. Tilsett litt finkuttet nykål, gulrøtter og brokkoli (eller andre grønnsaker du er glad i).

Og så til restefesten:
Samme prosedyre; grav ut innmaten fra squashen, og fyll dem med rester fra grønnsakssuppen.
Spis dem som de er, eller la dem gratineres litt i stekeovnen til osten har smeltet.


E x

 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park