Vi har sola

Februar kom og gikk på et par dager. I hvertfall kjentes det sånn. Jeg er vanligvis flink til å ta meg tid til å reflektere og la tankene svirre enten i en dagbok, i en samtale med en venninne, eller her på bloggen. Men faktum er at den forventede smittebølgen omsider har nådd Beiarn, og det har blitt en del ekstra jobbing. I to år har vi tenkt på, bekymret oss for, og helgardert oss mot Covid19. Vi har alltid tenkt at det kom til å bli en smittebølge her som på de fleste andre steder i verden, men månedene (og etter hvert årene) har gått uten spesielt mange tilfeller. Vi har til og med klart å holde viruset unna sykehjemmet. Men ikke nå lenger. Vi har opplevd smitte både på og utenfor helseinstitusjoner og skolen i bygda, og opplever nå så godt som daglig at noen tester positivt. Heldigvis blir de aller færreste sykere enn en vanlig influensa, men det er en spesiell situasjon å være i likevel. Det føles som noe jeg har ventet på i to år, og plutselig så er vi her.

Men som sagt; de færreste blir alvorlig syke, og foreløpig vil jeg si at situasjonen er under kontroll, rekordmange av Beiarns befolkning er fullvaksinert i forhold til andre steder i landet. Som vi sier her nord: "Vi står han av!".

En veldig hyggelig overraskelse i februar var en gave i posten fra min kjære søster. Det er noe eget med en uventet oppmerksomhet som plutselig ligger i postkassa, og som i tillegg er hjemmelaget. Min søster er en dreven scrapbook-er, og lager så utrolig mye fint. Disse sjokoladeeskene er bare to eksempel på alt det flotte hun får til. Kort, album, bordkort, esker, skilt, ja i det hele tatt. 







Og sola er tilbake! Det kan enda komme mye snø, men det blir unektelig lysere og lysere ute.
Som Halvdan Sivertsen synger; "Vi har sola, og snart e de' sommer". Men vi må ha vår først, det er jo en fantastisk årstid hvor alt våkner til liv igjen etter vinterdvalen. Det er jammen godt å ha noe å se fram til når nyhetssendingene er dystre og preget av krig og urettferdighet.

Dette er fra havna i Bodø.

Et besøk innom sjokolade- gründeren Craig Alibone sitt konditori. En tur hit er medisin for sinn og gane. Ikke bare får du kjøpt de lekreste sjokolader, kaker og makroner, men du kan også kjøpe kaffebønner som de kverner for deg der og da. Kaffeposen er lunken når du får den og lukten av nykvernet kaffe er upåklagelig. Anbefaler absolutt et besøk hit hvis du befinner deg i Bodø.

Til sist en godbit jeg som dedikert osteelsker aldri kan få nok av; ostesufflè. I oppskriften jeg bruker skal det være hele 450g ost, og nei, det er ikke for meget. Bare prøv selv: Tid for sufflè. Nam!


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park