Tid for sufflè

Alle som har prøvd seg på ostesufflè kjenner nok til regelen om det er gjestene som venter på sufflèen og ikke omvendt. Den synker nemlig kjapt sammen når den tas ut av stekeovnen. Hjemme hos meg er jeg ikke så nøye på sånne detaljer, så selv om sufflèen ser bedre ut når den er fluffy og delikat, så smaker den akkurat like godt om den må vente på en gjest eller to. Jeg synes til og med det er deilig å spise de kalde restene til lunsj dagen etter. Men vi er jo forskjellige. Her er oppskrift:

ca 4 ss smør
ca 6 ss hvetemel
4,5 dl melk
7 stk egg
450 g jarlsberg (eller annen ost med litt fyldig smak)
1 ts salt (gjerne havsalt)

Sett stekeovnen på 180°.

Smelt smøret i en kjele, tilsett mel og spe på med melk til du får en tykk saus. Skru ned varmen på platen, og la sausen avkjøles noe.

Skill eggene. Rør eggeplommer, revet ost og salt inn i sausen. Stivpisk eggehvitene, og rør dem også forsiktig inn i sausen.

Hell røren i en smurt ildfast form og stek sufflèen nederst i ovnen ved 180 ° i 45-50 minutter.

Serves med salat og grove rundstykker. 

Husk å bruke en form som er høy nok så sufflèen har god plass til å ese opp.


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park