Lykken i et hønsehus

Det var tilfeldig at vi havnet i Kiltarlity, og enda mer tilfeldig at hjemmet vårt i 5 dager var et gammelt hønsehus.

Jeg fant the Hen House gjennom et nettsted, og selv om jeg sier det var tilfeldig, så var det kanskje skjebnen som grep inn. For det var i hvertfall ikke en selvfølge at vi skulle ende opp her, og ha en drøm av et hjem ingen av oss kunne ha forutsett.

Hønsehuset er en del av Belladrum Estate, et gods som i hovedsak er kjent på grunn av en musikkfestival (Belladrum Tartan Heart Festival). Eieren av godset er Joe Gibbs, og det har vært i hans familie siden 1857. Hønsehuset ble bygget av Joes far i 1914. Det var velegnet for hønsehold siden det hadde en slags kjele til oppvarming, noe som gjorde at hønene la egg også på vinteren.

I dag er det ikke høns på Belladrum, og Joe sier i et intervju at han faktisk også er allergisk mot egg. Men hønsehuset egnet seg som ferieutleie, så etter å ha fått godkjent oppussingen og endring av bruken av bygningen, var det bare å sette i gang. Blant annet måtte taket legges på nytt, noe som var krevende siden bygningen har en sekskantet form.  

Privat hage med paviljong med sittegruppe, og badestamp.



Bortsett fra bad og toalett, var det en åpen planløsning i huset. Det var ganske intimt, så man bør tenke på at man skal være ganske komfortabel med den man skal bo her med. Eieren sa det i hovedsak var par som ønsket å leie hønsehuset. Jeg hadde det helt fantastisk her, enda jeg har store behov for alenetid. Men vi var her i 5 dager, og snakker allerede om å komme tilbake. Etter noen dager med lange morgenstunder, turer, ingen turnus og jobbtelefoner å forholde seg til, så gikk pulsen ned. Man kjente på en ro som kanskje ikke hadde vært så tilstede tidligere på turen. Det eneste klokkeslettet vi hadde å tenke på var når det ville være gunstig å fyre opp i badestampen.



Joe Gibbs er opptatt av gjenbruk, og flere elementer i hønsehuset stammet fra den gamle bygningen, eller andre bygninger på godset. Himmelsenga var opprinnelig to indiske dørkarmer som Joes sønn, Eion, bygget om.



Klokketårnet på Belladrum Estate.

Joe Gibbs vant en pris for hønsehuset fra firmaet Sykes Holiday Cottages: Best Quirky Cottage. Og prisen sto så staselig i et av vinduene i hønsehuset.

Morgenstund har virkelig gull i munn på Belladrum Estate.


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park