Fra ribbefett til hjemmelaget majones
Det er nesten fælt å tenke på at jeg pleide å kaste ribbefettet før. Nå har jeg tatt til vettet med fettet, og bruker opp rubbel og bit. Og det kan jo brukes til så mye! I dagene etter ribbemiddagen så erstatter jeg stort sett det jeg måtte bruke av smør, med ribbefett. Jeg steker kjøttdeig i det, bruker det i steden for buljong når jeg lager suppe, blander noen spiseskjeer i brunsaus osv. Som sagt; dette vidunderet gikk i matsøpla før, helt krise.
En annen ting jeg lager er majones. Det er fordi den skal brukes i waldorfsalaten på nyttårsaften, og da gjør det ikke noe om den blir noe flytende.
2 egg
1 ts hvitvinseddik
1 ts sennep (jeg foretrekker grov og med mye smak)
1 ts hvitvinseddik
1 ts sennep (jeg foretrekker grov og med mye smak)
4 dl ribbefett (eller vanlig matolje)
En klype havsalt
Noen sitrondråper
En klype havsalt
Noen sitrondråper
Ha eggene i bollen (gjerne kolben til stavmikseren), og tilsett eddik og sennep.
Skru på stavmikseren nedi bollen, og hell på ribbefetter sakte mens du pisker.
Veldig god som dressing på friske salater.
E x
Kommentarer
Legg inn en kommentar