Whisky rett fra tønna på Aberfeldy destilleri

Det herlige med at min kjære bror har blitt en bevandret whisky- entusiast er at jeg får så utrolig mange smakfulle opplevelser inn i livet. Det kan være prøvesmaking av en whisky hjemme på Prærien, en smakeseanse på whisky- museet i Edinburgh, eller rett og slett en tur til det aller helligste; whisky- destilleri.
Og under vår forrige Skottland- tur var det destilleriet Aberfeldy som vi avla et besøk. Det ble både gledelig og smakfullt, og i tillegg var selve turen dit veldig flott. Det er litt luksus å sitte komfortabelt i et bussete og bare nyte det skotske landskapet som glir forbi.
Venter på at broen Queensferry Crossing skal dukke opp fra tåka.

 

Queen's View, like utenfor Pitlochry, nydelig utsikt mot Loch Tummel. Utsiktspunktet har navn etter Dronning Victoria selv, som avla et besøk hit i 1866.



Et lite stopp i den sjarmerende småbyen Pitlochry.

Tea time, Darling.







Det er så og si umulig å si fra dette bildet, men de hvite "klossene" utenfor bussvinduet fanget vår oppmerksomhet siden det var så mange av dem. Og bussjåføren vår kunne fortelle at det hvite var beskyttelse på små tre i områder med mange rådyr. Ellers fikk ikke trærne tid til å vokse til før de ble gnaget på. En kanskje mindre interessant detalj med tanke på at vi var på vei for å nyte whisky, men ofte er det sånne småting som gjør at jeg synes selve reisen er en uventet og viktig del av hele opplevelsen.

Inngangen til Aberfeldy Distillery, grunnlagt i 1896 og åpnet i 1898.

Aberfeldy får sin vannforsyning fra elva Pitillie Burn som renner like ved destilleriet. I skrivende stund er dette det eneste destilleriet som får sitt vann fra denne elva.


Whisky rett fra tønna og nedi glasset. Det blir bare ikke bedre! (eller sterkere)




Det tar på å være på Whisky- smaking...




Vi kom trygt tilbake til Edinburgh på kvelden, mange nydelige smaker, og mange nydelige minner rikere.

E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park