Svekaker fra Beiarn
En vakker sommerdag utfordret jeg husmoren i meg og tok fram takka for å lage svekaker. Dette er en tradisjonell kake fra Beiarn, og jeg mener oppskrifta har sin opprinnelse i Tverrånes. Det minner veldig om pannekaker, men litt søtere og helt nydelige med smør og sukker på. Her er oppskrifta jeg brukte: 2 egg 4 ss sukker Litt salt 2 ts hjortesalt 1,5 l melk Hvetemel til røra er passe tykk Litt smeltet smør for at røra ikke skal sette seg fast Jeg brukte melk fra tanken i fjøset, det blir omtrent som H-melk. Jeg har også hørt at noen har litt surmelk og/eller rømme i røra, men dette har jeg ikke prøvd selv enda. Det første jeg lærte da jeg skulle begynne å steke på takka, var at jeg burde ha en "prøvekake" først for å se om den satte seg fast. Men det tenkte ikke jeg på, og slang på 7-8 klatter med en gang. Og de satt så klart bom fast, så jeg måtte skru av takka og gi meg til å skrape av alt sammen. Deretter gjorde jeg det veldig enkelt; flytende Melange, og d
Wow, det var kaldt til å være november. Her har det kommet masse snø på 2 dager, som nå er i ferd med å regne bort igjen. Gi meg heller 10 nystekte boller og melk #whitewhine
SvarSlettNystækte bolla coming up!
Slett