Søt fristelse med norske epler og brunost
Sesongen for norske epler er for kort for en bakeglad Præriealv. Men det betyr bare at jeg må utnytte disse kortreiste og smakfulle herlighetene til det fulleste så lenge det varer. En favoritt i heimen er eplepai, spesielt denne versjonen hvor jeg har grov bunn og litt brunost i fyllet;
So let us begin!
4 dl Sammalt hvete fin
125 g Meierismør
1 ts salt
3 ss kaldt vann
125 g Meierismør
1 ts salt
3 ss kaldt vann
Sett stekeovnen på 200°.
Bland sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til deigen begynner å samle seg. Deigen blir litt klissete, men du kan tilsette litt ekstra mel om ønskelig. Du kan også bytte ut grovt mel med finere hvis du synes det er bedre. Da holder det med 2 ss vann for at ikke deigen skal bli så vanskelig å jobbe med.
Pensle en paiform med litt smør, og trykk ut paideigen. Jobb den godt ut i sidene og opp langst kanten på formen.
Prikk paibunnen med en gaffel.
Sett paibunnen i kjøleskapet i 15- 20 minutter, og deretter i stekeovnen. Stek i 10 minutter.
Skru med steketemperaturen til 180°.
Så lages fyllet.
100 g mandler
100 g melis
1 stk egg
100 g brunost (jeg bruker fløtemysost)
100 g melis
1 stk egg
100 g brunost (jeg bruker fløtemysost)
400 g norske epler og litt jordbærsyltetøy til pynt.
Kvern mandler og melis til fint mel.
Fyll paien med mandelblandingen.
Ta ut kjernehuset av eplene, og del dem i båter. Pynt med eplebitene på toppen av fyllet, og fordel litt jordbærsyltetøy over til slutt.
Stek paien i 30-40 minutter, følg litt med de siste 10 minuttene så ikke eplene blir for godt stekt.
Server gjerne med pisket krem eller vaniljeis og nyt!E x
Kommentarer
Legg inn en kommentar