Karamellpudding med kondensert melk

Karamellpudding er en ypperlig dessert til de store høytidsdagene, og det er ikke så vanskelig å lage den selv. Jeg pleide å lage denne puddingen med Vikingmelk: Karamellpudding med Vikingmelk. Men siden jeg ikke får tak i Vikingmelk i Beiarn lenger, så har jeg en ny versjon med kondensert melk fra Tørsleffs.

125 g sukker
6 egg
6 dl H- melk
1 boks Tørsleffs kondensert melk
1 vaniljestang

Sett stekeovnen på 125 grader (varmluft).
Varm sukkeret i en kjele, og la det smelte. Vær litt forsiktig med å røre for det har lett for å klumpe seg, og pass på at det ikke svir seg for da får du heller en tykk sirup. Hell karamellen over i en brødform som rommer 1 1/2 liter. OBS: Husk at karamellen er veldig varm!
Finn frem en bakebolle, og pisk sammen egg, melk og kondensert melk. Jeg pleier å bruke en stavmikser til dette. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha disse oppi blandingen. Pisk dette godt sammen, og hell blandingen over i brødformen.

Sett brødformen i en langpanne med vann, og sett den midt i stekeovnen. Vannet skal nå omtrent halvparten oppover på sidene av brødformen.
Stek karamellpuddingen i 2 timer.

La karamellpuddingen avkjøles i formen, og når den er kald nok bør den settes i kjøleskapet noen timer før servering. Hvis du ikke har tid til dette så går det fint an å spise puddingen likevel, men den har nok ikke rukket å bli fast nok til å hvelves over på et fint serveringsfat. Når du skal hvelve puddingen over på fatet så bør du skjære forsiktig med en kniv langs kantene på brødformen så puddingen løsner, legg deretter selve fatet over brødformen, og så snu det kjapt rundt i en glatt bevegelse.

Serveres med pisket krem.
Nyt!

E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park