Karamellpudding med Vikingmelk
Søndag er dessertdag, og ukas høydare ble hjemmelaget karamellpudding. Oh yes oh yes!
Jeg brukte en vanlig brødform, og her er oppskriften:
2 dl sukker
6 dl Vikingmelk
4 ss sukker
1 vaniljestang
5 egg (evt. 6 stk hvis de er veldig små)
Først smeltes 2 dl sukker i en kjele så det blir karamell. Pass litt på varmen, koker det for lenge så blir det sirup.
Hell karamellen i en brødform.
Kok opp Vikingmelk, sukker, egg og frøene fra vaniljestangen. Avkjøl.
Hell blandingen over karamellen i brødformen. Stek karamellpuddingen i vannbad på 125 ° i ca 1 1/2 time.
Avkjøl puddingen i formen. Hvelv den over på et fat med kant, så unngår du at karamellsausen renner bort.
Server med krem og karamellsaus, og nyt!
E x
Kommentarer
Legg inn en kommentar