Smuldrepai med rabarbra og cornflakes

Det første av markens grøde som er modent hos oss på forsommeren er rabarbraen. Og med den kommer mange smakfulle nytelser som rabarbrasaft, pai, syltetøy og kake. En favoritt i heimen er smuldrepai med vaniljesaus. Det er nesten det eneste jeg selv bruker cornflakes til, men det gjør virkelig susen i toppingen til denne desserten. 


Ca. 1 1/2 l ferdig renset og delt rabarbra (i hvertfall nok til at hele bunnen i formen dekkes rikelig) 

5 dl cornflakes 

1 1/2 dl hvetemel

5 ss sukker

125 g smeltet meierismør

Kanel og sukker til å drysse på rabarbraen 


Sett stekeovnen på 200 grader. 

Smør en ildfast form eller en paiform og legg rabarbraen i bunnen. Dryss over kanel og sukker. 
Smelt smøret, og knus cornflakesen i bakebollen. 
Bland sammen alt det tørre, og rør til slutt inn smøret. 

Spre blandingen over rabarbraen, og stek midt i ovnen i 20 minutter. 


Vi pleier å servere med vaniljesaus, men du kan også bruke iskrem eller pisket krem. 


Her er en annen versjon av smuldrepai, uten cornflakes: Smuldrepai med bær


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park