Smuldrepai med rabarbra og cornflakes
Det første av markens grøde som er modent hos oss på forsommeren er rabarbraen. Og med den kommer mange smakfulle nytelser som rabarbrasaft, pai, syltetøy og kake. En favoritt i heimen er smuldrepai med vaniljesaus. Det er nesten det eneste jeg selv bruker cornflakes til, men det gjør virkelig susen i toppingen til denne desserten.
Smelt smøret, og knus cornflakesen i bakebollen.
Bland sammen alt det tørre, og rør til slutt inn smøret.
Ca. 1 1/2 l ferdig renset og delt rabarbra (i hvertfall nok til at hele bunnen i formen dekkes rikelig)
5 dl cornflakes
1 1/2 dl hvetemel
5 ss sukker
125 g smeltet meierismør
Kanel og sukker til å drysse på rabarbraen
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør en ildfast form eller en paiform og legg rabarbraen i bunnen. Dryss over kanel og sukker.Smelt smøret, og knus cornflakesen i bakebollen.
Bland sammen alt det tørre, og rør til slutt inn smøret.
Spre blandingen over rabarbraen, og stek midt i ovnen i 20 minutter.
Her er en annen versjon av smuldrepai, uten cornflakes: Smuldrepai med bær.
E x
Kommentarer
Legg inn en kommentar