Skinke med kortreiste grønnsaker

Hele året får vi kjøpt skinke av diverse slag; sommerskinke, juleskinke, påskeskinke osv. Jeg synes ikke det er voldsomt stor forskjell på de ulike typene, men de har dette til felles; de er helt ypperlige å kombinere med bakte, møre og deilige rotgrønnsaker. I tillegg er det en veldig enkel rett å lage, og den metter mange mager. På høsten har man i tillegg god tilgang på norske grønnsaker, og vi bør jo absolutt velge norskt når det er tilgjengelig.

Ca 1 1/2 kg ferdig kokt skinke
6 ss olje
Saften av 1 appelsin
2 ss honning
3 gulrøtter
1 kålrot
2 løk
2 fedd hvitløk
1 blomkål
8 mellomstore poteter

Panering:

3 ss griljermel (strøkavring)
2 ss oregano
30 g revet parmesan

Sett stekeovnen på 200 grader.

Bland sammen olivenolje, appelsinsaft og honning i en ildfast form.

Hakk opp grønnsaker og potet i terninger, og vend dette inn i blandingen. Krydre etter smak med salt, pepper og oregano. 

Sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene i ca 30 minutter, sjekk at de er møre og fine før du tar ut formen. Det kan være lurt å røre litt rundt i grønnsakene av og til under steketiden, så blir de bakt jevnt og sausen blir blandet ekstra inn.

Fordel noen klatter meierismør på toppen av grønnsakene.

Skjær juleskinken i skiver (dersom skinken er surret så tar du bort nettet) og legg dem over grønnsakene i formen.
Bland sammen griljermel, oregano og parmesan. Strø paneringen over skinken. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre til paneringen er gyllen. Dette tar ca 15- 20 min, men følg litt godt med likevel for å unngå at noe svir seg.

Server med salat, rømme og grov sennep. En god rødvin i glasset hører også med. Enjoy!

E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park