Skinke med kortreiste grønnsaker
Hele året får vi kjøpt skinke av diverse slag; sommerskinke, juleskinke, påskeskinke osv. Jeg synes ikke det er voldsomt stor forskjell på de ulike typene, men de har dette til felles; de er helt ypperlige å kombinere med bakte, møre og deilige rotgrønnsaker. I tillegg er det en veldig enkel rett å lage, og den metter mange mager. På høsten har man i tillegg god tilgang på norske grønnsaker, og vi bør jo absolutt velge norskt når det er tilgjengelig.
6 ss olje
Saften av 1 appelsin
2 ss honning
3 gulrøtter
Saften av 1 appelsin
2 ss honning
3 gulrøtter
1 kålrot
2 løk
2 løk
2 fedd hvitløk
1 blomkål
8 mellomstore poteter
1 blomkål
8 mellomstore poteter
Panering:
3 ss griljermel (strøkavring)
2 ss oregano
30 g revet parmesan
2 ss oregano
30 g revet parmesan
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland sammen olivenolje, appelsinsaft og honning i en ildfast form.
Hakk opp grønnsaker og potet i terninger, og vend dette inn i blandingen. Krydre etter smak med salt, pepper og oregano.
Sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene i ca 30 minutter, sjekk at de er møre og fine før du tar ut formen. Det kan være lurt å røre litt rundt i grønnsakene av og til under steketiden, så blir de bakt jevnt og sausen blir blandet ekstra inn.
Fordel noen klatter meierismør på toppen av grønnsakene.
Bland sammen griljermel, oregano og parmesan. Strø paneringen over skinken. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre til paneringen er gyllen. Dette tar ca 15- 20 min, men følg litt godt med likevel for å unngå at noe svir seg.
Server med salat, rømme og grov sennep. En god rødvin i glasset hører også med. Enjoy!
E x
Kommentarer
Legg inn en kommentar