Hjemmelaget vaniljekrem

Alt som kan lages fra bunnen av, er stort sett bedre, billigere og mer tilfredsstillende enn det du kjøper. Akkurat vaniljekrem er muligens et unntak siden vaniljestenger koster en del. Men likevel; smaken heves betraktelig. Og det er jo stort sett til spesielle anledninger man har kaker med vaniljekremfyll. Det er absolutt verdt ekstraarbeidet.

8 stk eggeplommer
1 dl sukker
1- 2 stk vaniljestenger
8 dl melk
2 ss maizena

Ha eggeplommer og sukker i en kjele og visp dem sammen. Jeg hadde en eggeplomme til overs fra annen bakst, og slang også den nedi kjelen, og det gikk helt fint. Alltid godt å få brukt opp rester.
Skrap ut vaniljefrø med en teskje fra vaniljestengene. Jeg bruker alltid to vaniljestenger, men det går helt fint å bruke bare en for en mildere smak. Ha frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen. Varm opp på middels varme, husk å røre hele tiden for å unngå klumper og at det svir seg. Når kremen begynner å tykne, tas den bort fra platen, den må ikke koke.

Sett kjelen i kaldt vann i oppvaskkummen så den avkjøles fortere. Den vil bli litt stivere når den avkjøles, men fortsett å rør av og til så det ikke dannes snerk. Husk å ta ut vaniljestengene.

Eggehvitene du får til overs kan du f.eks. bruke til Pavlova.


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park