Pølseform med skjulte sunnheter

Denne retten ble til på et litt improvisert vis. Hovedmålet var å snike inn litt grønnsaker på en måte som var både sunn og smakfull. I tillegg brukte jeg kyllingpølser som er magrere enn vanlige pølser. Så selv om jeg bruker både ost og smør i tillegg, er det i hvertfall en mengde gode næringsstoffer som du får med på kjøpet.

1 blomkål
1 liten brokkoli
30 g meierismør
30 g hvetemel
4,5 dl melk
3 fedd hvitløk
1/2 purre
2 dl revet ost
2 stk kyllingpølser
1/2 purre

Salt og pepper, og evt. annet krydder du liker. Jeg bruker ofte oregano, cayennepepper og chili.

Del blomkål og brokkoli i buketter og legg dem i kokende vann. Skru ned varmen og la det koke i 5- 10 minutter. Grønnsakene skal være møre og fine. Hell av vannet.

Smelt smøret i en kjele, rør inn melet og ta kjelen av platen. Tilsett all melken på en gang, og rør godt. Sett kjelen over passe varme og fortsett å røre til sausen tykner. Tilsett purre, pølser, hvitløk og revet ost. Jeg pleier å bytte ut litt av osten med parmesan og blåmuggost, da får sausen en mye kraftigere og fyldigere smak. Men gå for Norvegia hvis du helst vil ha det litt mildere. Smak sausen til med krydder.

Bruk en ildfast form med litt god størrelse, og ha først et lag med saus i bunnen. Tilsett deretter blomkål og brokkoli, og hell resten av sausen over. Dryss litt strøkavring eller loff og revet ost på toppen.
Stek i ca. 30 minutter til formen er gjennomvarm og osten har smeltet.




E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park