Toscakake

Toscakake er aller best helt fersk, men det er absolutt ingenting i veien for å fryse den også. Det er utrolig kjekt å ha i fryseren ved et uventet kaffebesøk, noen få minutter i stekeovnen så er de som nybakte.
2 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 dl melk

Fyll:
100 g hakkede mandler
75 g margarin
1 dl sukker
2 ss melk
1 ss hvetemel

Jeg bruker alltid en langpanne, og da dobler jeg hele oppskriften.

Sett stekeovnen på 175 grader.

Pisk eggedosis. Sikt på mel og bakepulver. Tilsett melk. Rør alt lett sammen. Fyll røren i en bakepapirkledd langpanne (evt. 24- 26 cm kakeform ved enkel oppskrift). Stekes på nederste rille i 20- 25 minutter.

Mens kaka steker, så lages fyllet. Bland alt sammen i en kjele og kok opp under omrøring. 

La fyllet koke i noen minutter. 

Ta kaka ut av ovnen og bre fyllet jevnt utover. Skru opp temperaturen i stekeovnen til 200 grader. Sett kaka høyt i ovnen og stek i ca. 8 minutter til fyllet er blankt og gyllent.




E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park