Et tredje magisk besøk i Warner Brothers Studios

Man sier alle gode ting er 3, og det kan jeg ikke annet enn å være enig i, spesielt når det gjelder Warner Brothers Studios og Harry Potter. For 3. gang gikk jeg inn dørene til dette enorme bygningskomplekset som huser alt man kan ønske seg å se som er relatert til J. K. Rowlings magiske verden. Både kostymer, rekvisitter, modeller, fakta, store deler av sett (inkludert storsalen, fnattbussen, Hiet, Flirgott bank, for å nevne noe), Galtvortekspressen, og enda mye mye mer. Vi var der i ca 5 timer og enda måtte vi løpe litt for å rekke bussen hjem igjen! 

Jeg var her første gang i 2013 med min kjære bror ---> Mer magi i Warner Brothers Studios og Nye sprell i Great Britain

Nye innflyttere i Hekkeveien. 

Inngangen i 2013.

Og i 2024.
T
Det magiske øyeblikket hvor dørene til selveste storsalen åpnes. Guiden spør om det er noen i gruppen som har bursdag, og så får de være med og skyve opp de store dørene. 

I 2013 var det Humlesnurr som stod ved lærerbordet. 

Og professor Uffert i 2024, ene og alene.

Ufferts kontor. 

Vi ankommer magidepartementet. 

Smørterøl i 2013

Smørterøl i 2024.


I 2019 reiste vi med hele sirkuset---> Fest for barn og voksne i Warner Bros. Studios

Nå i 2024 var det absolutt på tide med mer magi!

Buss med helt riktig dekor som skal ta oss med ut til Warner Brothers Studios, en tur på ca 50 min. Ombord i bussen får man utdelt høretelefoner og kan se på Harry Potter- film underveis. 

Forstørrede versjoner av flere kjente tryllestaver ønsker oss velkommen. 


Velkommen til en magisk verden! 


Harrys "hjem" under trappene. 

Storsalen. 



Wiltersen- tvillingene finner på nye sprell. 


Slur passer på i klasserommet for eliksirer. 

Kentaur i den forbudte skogen. 


Galtvortekspressen. 

Plattform 9 3/4.

Pause med smørterøl. 

Hiet, hjemmet til Wiltersene. 

Scene fra stuen til Dumlingene; Tante Maggen blåses opp og svever til vers. Dette var et artig nytt innslag som vi ikke hadde sett før. 



Jeg ble så nerdete glad over å se Petunias kjøkken på nært hold. Det var heller ikke der sist vi var i studiet, og det føltes nesten som å komme hjem til noen jeg kjenner (men som jeg, en solid Potter- venn, garantert ikke hadde vært velkommen hos!). 


Noldus prøver å forhindre Harry i å returnere til Galtvort. 

Enda et nytt innslag: drivhuset på Galtvort. 




Sånn kan det gå ja. 


Søstrene på tur i Ford Angliaen. 


Det var her vi begynte å skjønne at vi kom til å få det travelt på slutten av dagen; Flirgott bank. Dette kunne man simpelthen ikke bare haste seg gjennom, det var altså et så detaljert og utrolig filmsett som vi ikke hadde sett maken til. Til og med gnomene satt ved pultene sine og jobbet. 




Bellatrix DeMons sitt hvelv i Flirgott. 

I filmen er dette en spennende scene hvor skuespiller Helena Bonham Carter skal spille Hermine som prøver å være Bellatrix DeMons (med eliksiren polyksir). I forberedelsene til scenen observerte Carter skuespiller Emma Watson og tok notater. Det var ikke bare å kopiere Watson, men hun skulle også være litt ukomfortabel som Hermine i rollen som Bellatrix. Regissør David Heyman sammenlignet det med å prøve å passe inn i klær som egentlig ikke er i din størrelse. 


Slaget om Flirgott. 

Diagonallmenningen. 

Modell av Galtvort. 


Fantastiske filmrekvisitter til tross, det er når selve forfatteren av disse bøkene, J. K. Rowling, uttaler seg at jeg får skikkelig gåsehud. Det føles som om hun er selve kilden, kjernen i alt. Og det er hun jo. Hadde hun ikke sittet på toget en gang for alle disse årene siden, og plutselig begynt å få disse tankene som etter hvert ble en helt fantastisk historie, hadde vi aldri hørt om rumpeldunk, Skeivskank, stell av magiske vesener, Fnattbuss, hippogriff, prydepilen, og så mye mye mer. 

"The stories we love best do live in us forever, so wether you come back by page or by the big screen, Hogwarts will always be there to welcome you home." 
~ J. K. Rowling 


På gjensyn! 

E x


 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park