Belvedere Castle

Belvedere slott, eller Schloss Belvedere på tysk, er et palassområde fra barokken, og ligger like utenfor sentrum av Wien.

Det ble bygget tidlig på 1800- tallet av den berømte barokk- arkitekten Johann Lucas von Hildebrandt, og skulle brukes som sommerresidens av Prins Eugene of Savoy (1663–1736). Von Hildebrandt var en av Østerrikes viktigste arkitekter i barokken. Belvedere slott representerer hans største mesterverk.

Mens byggingen av Belvedere pågikk, ble også hagen planlagt og bygget. Det ble en formell, fransk stil, med gruslagte stier, fontener og hekker. Dominique Girard var ansvarlig for hagen, og han hadde tidligere deltatt i arbeidet med hagen i slottet Versailles.






Siden 1. verdenskrig har Belvedere fungert som museum (Österreichische Galerie Belvedere). Bygningen ble alvorlig skadet under 2. verdenskrig, men ble gjenoppbygget.

Belvedere slott er en av Europas mest praktfulle barokk- bygninger, og står på UNESCOS verdensarvliste. I dag huser Belvedere slott en enorm samling av østerriksk kunst fra middelalderen og til i dag. Du finner også verk fra kjente kunstnere som Claude Monet og Vincent van Gogh. Et av høydepunktene i museet er verdens største samling av Gustav Klimts malerier.

"The Kiss"


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park