Kanelknuter
1 kg hvetemel
2½ dl sukker
1½ ts salt
1 ts malt kardemomme
1 pose tørrgjær
1 stk egg
6 dl melk
150 g romtemperert smør
2½ dl sukker
1½ ts salt
1 ts malt kardemomme
1 pose tørrgjær
1 stk egg
6 dl melk
150 g romtemperert smør
Fyll:
100 g romtemperert smør
4 ss sukker
1 ss malt kanel
1 stk egg til pensling
100 g romtemperert smør
4 ss sukker
1 ss malt kanel
1 stk egg til pensling
Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og elt godt med kjøkkenmaskin til deigen blir fast og smidig. Hvis den blir for klebrig så ta litt ekstra hvetemel i, ellers blir deigen så vanskelig å jobbe med.
La deigen heve i ca 1 time, den skal være dobbelt størrelse.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha deigen på bakebordet, husk å bruke litt mel. Kjevle ut deigen til den blir rektangelformet, ca 1 cm tykk. Smør på romtemperert smør, og strø over sukker og kanel. Bruk gjerne brunt sukker i steden for hvitt. Brett deigen i to på langs, skjær ut remser på 2 cm, snurr hver remse rundt noen ganger og knyt en knute med skjøten ned.
Sett kanelknutene på en bakepapirkledd stekeplate og la dem heve i 30 min til.
Pensle med egg, dryss på litt perlesukker, og stek kanelknutene midt i ovnen i 10-15 minutter. Sjekk at de er gyldne og fine før du tar dem ut.
Populære i heimen....
Kommentarer
Legg inn en kommentar