München, Lederhosen og Michael Jackson



Det er vennskapelig uenighet om hvem som er flottest av Aalen og München. Så det var spennende da Caroline tok meg med til München og vi skulle møte min 100% bayerske venn, Martin. Og for å virkelig gi oss en grandios velkomst, så hadde Martin på seg sitt festplagg; lederhosen. 
Vi kom ikke så langt at han fikk forklart oss historien bak plagget, for han har omtrent 6 forskjellige typer. Men det var kronen på verket å få omvisning fra en som ikke bare er lidenskapelig opptatt av hjembyen sin, men som også kjenner til historien bak de flotte bygningene, og små rariteter i gatene.

München er hovedstaden i delstaten Bayern, og har litt over 1 400 000 innbyggere (inkl. forsteder rundt 4 millioner). Dette er den tredje største byen i Tyskland, etter Berlin og Hamburg.







Mot slutten av andre verdenskrig ble München skadet av De alliertes bombeangrep og fullstendig ødelagt. I etterkrigstiden ble byen gjenoppbygget, men i motsetning til andre europeiske byer, så ble München bygget opp nøyaktig slik det så ut før bombingen. Gjenoppbyggingen ble foretatt etter en detaljert og nøyaktig plan, og de fulgte de tidligere gateløpene og den opprinnelige inndelingen av byen.


Det betydde lykke å ta på denne løven, så det måtte jo prøves! :-)


Theatinerkirche





Dette er et Michael Jackson- minnesmerke i Munchen, og det ble satt opp der av fans etter at han døde. Myndighetene har prøvd å fjerne det ved flere anledninger, men det kommer alltid tilbake så de har bare gitt opp. Fans samler seg der hver kveld og spiller musikken hans, hver kveld! Og så i Munchen, så vidt jeg vet så hadde ikke Michael Jackson noen spesiell tilknytning til dette stedet. Men fansen hans er jo over hele verden.


When in Munich....


Hofbräuhaus, en av verdens mest kjente ølstuer.

Mange ville ta bilde av Martin og hans flotte antrekk.



Minnesmerke etter terroren under Oktoberfesten i 1980. En bombe gikk av i en søppelkasse ved inngangen til festivalen, 13 døde og 211 ble skadet.




E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park