Pavlova med vaniljekrem

Hva smaker vel bedre enn en frisk pavlova på terassen i vårsola? Enten det er en spesiell anledning eller ikke, denne kaka er en smakfull slager i huset vårt.

Sett stekeovnen på 180°.

Ingredienser:

8 eggehviter
400 g sukker
1 ts hvitvinseddik
3 ss maizena

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt imens du fortsatt pisker kraftig. Når du har fått en tykk og stiv marengs, blander du inn eddik og maizena for hånd.

Ha marengsen i en bakepapirkledt langpanne (ca 30x40 cm). Marengsen vil flyte litt ut under steking, så ikke smør den helt ut i kantene av langpanna.

Sett kaken midt i ovnen, og skru ned temperaturen med en gang til 150°. Stek kaken i ca 1,5 time.

Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.

Pisk ca. 6 dl kremfløte til krem, og bland deretter inn 1 pk Freia vaniljekrem. Pynt marengskaken med kremen, og friske bær til slutt. Vi bruker i hovedsak jordbær, blåbær og bringebær, men du kan også bruke f.eks. kiwi, melon, druer osv.


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park