Blomkålgrateng med bacon

Når det som er lettvint å lage også er kjempegodt, er valget enkelt når man trenger en rask middag som de fleste liker. Blomkålen er jo i tillegg sunn og god, vinn- vinn!

1 Stor blomkål
4 egg
2 dl melk
12 oppdelte baconstrimler
2 dl smakfull ost

Salt, pepper og muskatnøtt  etter smak.

Sett stekeovnen på 200 grader. Del opp blomkålen i mindre buketter, og gi den et kjapt oppkok. Sil av vannet, og legg blomkålen i en ildfast form. Stek baconet til det er passe sprøtt.

Pisk sammen egg, melk og revet ost. Bland inn baconet, og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Hell blandingen over blomkålen, og om ønskelig; dryss over litt revet ost.

Stek gratengen i ovnen i ca 25 min.


Perfekt som lunsj dagen etter også.


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park