The Ben Nevis adventure

Skottland 2010

Med storfint besøk fra Norge og et vennepar fra Tyskland/Skottland så var det på tide å bestige Storbritannias høyeste fjell; Ben Nevis.

Ben Nevis ligger nær Skottlands vestkyst, ikke langt unna byen Fort William. Høyden er 1344 moh.

Selve navnet Ben Nevis stammer sannsynligvis fra språket gælisk og oversettes til "fjellet med hodet i skyene" eller "Himmelfjellet".

Bare turen nordover i den skotske høylandet var en opplevelse i seg selv.

Vi var ikke langt unna slottet der "Kar for sin kilt" ("Monarch of the Glen") ble spilt inn. Planen var å kjøre inn for å se nærmere på det på tilbaketuren, men da var det allerede mørkt.




Trappetrinn var en ypperlig måte å starte stigningen, men det ble tungt nok etter hvert.



Endelig på toppen! 



Ben Nevis er kjent for ugjestmilde værforhold. Det er i gjennomsnitt tåke 355 dager i året, og det er ikke uvanlig med stormer og store nedbørsmengder. Det kommer over 100 000 besøkende hit i året, og mange har liten erfaring med ferdsel i fjellet og får et ublidt møte med det skiftende været.

Da vi var på tur opp med alle våre sekker, utstyr og klær, møtte vi en mann på vei ned med kun en liten plastpose i hånda. Han var i hvertfall på tur ned, så vi får tro han visste hva han gjorde.


Det lå så klart en pub like ved foten av fjellet, og det var himmelrike etter en lang tur å komme inn dit med lukten av mat og øl, fyr i ovnen, og hyggelig personale. Velsignelse!


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park