~ Don't be afraid of making mistakes. You learn more from failure than from success. People will judge you no matter what you do, so you might as well do something that puts a big smile on your face ~
En vakker sommerdag utfordret jeg husmoren i meg og tok fram takka for å lage svekaker. Dette er en tradisjonell kake fra Beiarn, og jeg mener oppskrifta har sin opprinnelse i Tverrånes. Det minner veldig om pannekaker, men litt søtere og helt nydelige med smør og sukker på. Her er oppskrifta jeg brukte: 2 egg 4 ss sukker Litt salt 2 ts hjortesalt 1,5 l melk Hvetemel til røra er passe tykk Litt smeltet smør for at røra ikke skal sette seg fast Jeg brukte melk fra tanken i fjøset, det blir omtrent som H-melk. Jeg har også hørt at noen har litt surmelk og/eller rømme i røra, men dette har jeg ikke prøvd selv enda. Det første jeg lærte da jeg skulle begynne å steke på takka, var at jeg burde ha en "prøvekake" først for å se om den satte seg fast. Men det tenkte ikke jeg på, og slang på 7-8 klatter med en gang. Og de satt så klart bom fast, så jeg måtte skru av takka og gi meg til å skrape av alt sammen. Deretter gjorde jeg det veldig enkelt; flytende Melange, og d
I disse virustider er det godt å kunne koble ut tankene litt med baking. Det er så ofte jeg har vært på jakt etter oppskrifter på ordentlig grove rundstykker, men så blir jeg stadig skuffet over at de bare er det jeg kaller halv- grove. Nå skal det sies at jeg er en stor fan av grovbakst, og i følge en kollega av meg så ville mine rugbrød sprengt brødskalaen som er avbildet på butikkbrød siden det er "Tytjegrovt". Men er du glad i ordentlig grove herligheter, så er det bare å lese videre. 200 g hvetemel 350 g sammalt hvete, fin 50 g havregryn, lettkokte 1 ts havsalt 3 ½ dl vann 3 ss olje 1 pk tørrgjær 1 egg Egg til pensling Sesamfrø og oregano til pynt. Jeg gjør dette så enkelt man kan få det; ha alle ingrediensene i en bakebolle, bruk kjøkkenmaskin og elt deigen godt sammen. Deigen skal slippe kantene av bollen med letthet, da er den enklest å jobbe med. Blir den for klissete kan du tilsette litt mer mel. Dekk til bakebollen, og la deigen heve
Er man først i London, kan man gjerne ta seg en tur til Hyde Park. Og er man først i Hyde Park kan man gjerne ta seg en piknik. Hyde Park har er flateinnhold på hele 1,4 kvadratkilometer, så det er nok av plass til å boltre seg for både store og små. Parken ble etablert av Kong Henrik VIII i 1536, men da som privat jaktmark for kongen selv og hoffet hans. Men i 1637 gjorde Karl I parken fritt tilgjengelig for vanlige folk, og den ble raskt meget populær. Det er den fortsatt, og det er noe for enhver smak: enten du vil jogge langs en av de mange småveiene eller rundt vannet, leie en robåt på den kunstige innsjøen Serpentine, kikke på endene og gjessene, gå på julemarked, se på rosehagen, eller rett og slett slappe av på en benk med en pint. Vi måtte ta en kikk på Buckingham Palace også siden vi var så nært, men ble altså ikke invitert inn til Kong Charles av en eller annen grunn. Han hadde vel viktigere ting å bedrive tiden med enn en kopp te med to norske turister. Kan ikke unngå å
Kommentarer
Legg inn en kommentar