Præriefrøkena opplever Hoover Dam og Grand Canyon

Las Vegas 2018





Min siste dag i Las Vegas gikk med til en tur ut til Grand Canyon. Første stopp: Hoover Dam.


Det er vanskelig å se omfanget av denne konstruksjonen på et lite bilde, men det var virkelig imponerende å se dette på ordentlig. Hooverdammen er en demning på grensen mellom delstatene Arizona og Nevada. Byggverket er 220m høyt, og har sitt navn etter Herbert Hoover som spilte en viktig rolle i selve byggingen. Han var først nærings- og handelsminister, og senere USAs president.



Dammen som ble skapt etter oppdemmingen heter Lake Mead (oppkalt etter Elwood Mead som hadde oppsynet med konstruksjonen av demningen). Som dere ser på bildet, så har vannet sunket en del siden oppdemmingen. Og det er dessverre den veien det går de fleste steder i denne varme og tørre kroken av verden. Vi her i lille Norge trenger ikke engang tenke på ordet vannmangel, eller like utenkelig: å spare på vannet. Andre steder i verden er situasjonen en ganske annen.


Når man befinner seg på feil side i bussen og passerer noe interessant....



Lunsj på bussen, inkludert i billettprisen: wraps, eple, cookie og potetgull. Noe for enhver smak.


Grand Canyon






Igjen så er det vanskelig å forestille seg omfanget vare ved å se på bilder. Det var nesten umulig selv når man sto der og speidet utover på ordentlig. Det er så utrolig svært! Rundt en på alle kanter er det som om jorda bare har revnet og skapt kløfter og topper og spisser.....mønster i hver en liten utstikker. Så ser man plutselig en elv, eller en kråke, og det er ting som lever og rører seg i dette tørre, varme, bleke landskapet. Det er så spesielt, og det å se bildene i ettertid er nesten like rart.



Jeg kjøpte billett til The Skywalk, og her kunne man gå ut på en slags bro med glassgulv og stirre rett ned i dypet av Grand Canyon. Jeg visste ikke på forhånd at man ikke fikk ta med seg mobil eller kamera, så skulle man ha et fotominne fra opplevelsen, måtte man betale 16 dollar per bilde fra Skywalk- fotografene etterpå. Jeg liker ikke å falle for slike "turist- feller", men klarte ikke motstå:




Og sånn så det ut fra flyet:

Det hadde ikke noe å si engang hvilken side av flyet du satt på, du ville se dette imponerende stykke natur uansett.




Vel tilbake i Norge så ble det feiring av 17. i Tønsberg med min søster og familie, og det ble disket opp med både deilig pavlova og bursdagsgave.



Takk <3


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park