London Aquarium

Når man er vant til å reise alene, så er det en del familieorienterte severdigheter man har styrt unna. Men det betyr ikke at de ikke er verdt å få med seg likevel. Da jeg reiste med min familie til London, så var London Aquarium en av de severdighetene jeg hadde hørt mye om, men aldri opplevd. Når sant skal sies så har jeg ingen glede av dyrehager og dyr i fangenskap, og jeg tenker at dette gjelder akvarium også. Men så er det dette med å lære mer om verdenshavene, dyrelivet og økosystemene der som er så fryktelig sårbare. Og med denne innstillingen, klarte jeg å finne unnskyldninger for meg selv for å ta steget og oppleve Sea Life London Aquarium.



SEA LIFE London Aquarium har en av Europas største samlinger av sjøliv. Her kan du se både haier, havskilpadder, rokker, pirajaer, pingviner, krokodiller og klovnefisker. Akvariet er delt inn i 14 soner, og hver av sonene har et tema fra forskjellige økosystemer. Du finner over 500 ulike dyrearter, morsomme fotomuligheter, nyttig informasjon, og rundt 2 millioner liter vann. Hele turen begynner med å gå over et glassgolv hvor du ser rett ned på haiene som svømmer like under beina dine. Senere kommer du til en "tunnel" av et akvarium, hvor det er liv rundt deg på alle kanter.


 Uklart bilde, men en djevelrokke like over hodet mitt.



Maneter i et akvarium med skiftende belysning.


Haiene var veldig populære, og her samlet det seg fort en del folk. Og det var nesten litt uhyggelig å komme så tett innpå de enorme skapningene, med bulende øyne og fremtredende tenner.

De gled gjennom vannet som om de var havets fryktinngytende herskere. Jeg leste at en sandtigerhai har 44- 48 tenner i overkjeven, 41- 46 i underkjeven, i tillegg til mange småtenner som er plassert ujevnt rundt omkring i munnen. Selv om munnen er lukket, stikker tennene alltid fram. Men haien er ansett som relativt ufarlig for mennesker, og vil bare angripe om den føler seg truet. Den er ganske vanlig i akvarium rundt om i verden på grunn av sin høye overlevelsesevne i fangenskap.
I den arktiske sonen kunne man oppleve pingvinene, og i regnskogen fant man både slanger, biller og eksotiske planter.





Man kunne lese om habitatene til de ulike artene, miljøet de lever i under havets overflate, og de uopprettelige skadene vi mennesker påfører dem. Organismene i de forskjellige økosystemene våre (ikke bare under vann) har en fantastisk evne til å tilpasse seg det fysiske miljøet rundt seg, og endrer seg gjennom genetisk evolusjon. Med de enorme klimaendringene vi opplever i dag, så rekker ikke artene å tilpasse seg fort nok. Og dersom en bestand kollapser, får det ringvirkninger for de andre artene i økosystemet. Heldigvis gjøres det omfattende og viktig forskning på miljøet og livet i havet. Med denne kunnskapen vil vi forhåpentligvis kunne skape en framtid som sikrer overlevelse for både dyr, natur og mennesker.


Sea Life finner du bare noen få meter unna London Eye og Big Ben, så her kan du skvise inn flere attraksjoner på èn dag om ønskelig. Under vårt besøk så var Big Ben kledd inn i stillas pga. oppussing.

God tur!

E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park