Nutella- herligheter

Det er noen ganger man bare må skeie ut med glans; ostekake med Nutella!

Jeg har hentet inspirasjon fra disse to sidene:

http://oppskrift.klikk.no/nutella-ostekake/7028/

https://www.nigella.com/recipes/nutella-cheesecake

Bunn:
15 stk Digestive- kjeks
75 g romtemperert smør


Fyll:
225 g kremost naturell
2 dl kremfløte
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
0,5 ts salt
3 dl Nutella
4 egg 


Glasur:
1 dl fløte
2 dl Nutella
50 g mørk sjokolade


Knus kjeksen i en bolle og bland inn romtemperert smør. Trykk blandingen ut i en kakeform og stek i ovnen ved 175° i 10–15 min. Avkjøl.

Visp sammen ost, fløte og sukker til luftig krem. Tilsett vaniljesukker og visp litt til. Tilsett Nutella og fortsett å visp forsiktig til alt har blandet seg. Visp eggene lett sammen, tilsett i sjokoladekremen, bland godt med en slikkepott.

Hell røren over kjeksbunnen. Pakk et stort aluminiumsark godt rundt formen opp langs sidene, det må bli helt tett. Sett formen i en langpanne og fyll langpannen med vann til det rekker halvveis opp på kakeformen. 

Stek kaken ved 150° i ca. 1 time. Kaken skal være ikke være helt fast. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen 1 time til. Ta kaken ut av ovnen, sett formen på en kakerist og avkjøl.

Løsne forsiktig kaken fra formen ved å skjære med en spiss kniv langs kanten.

La gjerne kaka stå i kjøleskapet en stund før du tar glasuren på.

Kok opp fløten på middels varme og tilsett Nutella og sjokolade. Rør til alt har smeltet. 

Pynt kaken med det du måtte ønske, jeg syntes det ble litt lite sjokolade, og pyntet med enda mer sjokolade ;-) 





Enjoy!


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park