Mat i større og mindre omfang

Noe av det beste med å komme hjem fra en reise er å kunne hive seg rundt med matlaging og baking igjen. Det er som å komme inn i min egen sone når jeg finner fram mitt lilla forkle, gode oppskrifter, skikkelige råvarer, og fengende musikk. Etter hvert brer det seg en (forhåpentligvis) deilig duft, og til slutt kan man nyte resultatet. Men det kan være mye spennende å få servert ute i den store verden også, og noen ganger blar jeg litt tilbake i minneboka mi og finner små og store rariteter som er morsomme å bli minnet på. For ett år siden var jeg i New York, og falt helt for den populære dagligvarekjeden Whole Foods. Og når man ser deres frukt og grønt- disk så kan man skjønne hvorfor:

Her finner man kortrest, økologisk, Fair Trade, ding ding ding!

Vegansk ostekake i Edinburgh. Nammis!



Lunsj på bussturen fra Las Vegas til Grand Canyon; wraps, eple, potetgull og en cookie. Noe for enhver smak. Ellers i Vegas derimot.......
Frukt og grønt er liksom ikke helt det du prioriterer høyest i den pulserende gamblerbyen.


Den bleke nordkvinnen pøste på med kald drikke i 30+, men man har det som plommen i egget så lenge det eksisterer aircondition.


Soul food er en betegnelse på mat som stammer fra den Sydøstlige delen av Amerika, og fra Afrikansk- Amerikanske mattradisjoner. Navnet "Soul Food" stammer fra midten av 60- tallet hvor ordet "Soul" ofte ble brukt for å beskrive Afrikansk- amerikansk kultur.

Sylvia's Soul Food i Harlem, New York.


Man ble til og med oppfordret til å be om en eske til eventuelle matrester. Da kunne man legge en porsjon i boksen med en gang og dermed spise mindre, unngå at noe ble kastet, og få to måltider til prisen av ett.


Men Prærielivet er slettes ikke så verst altså:




E x


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park