Magiske Disney Fantasy

Disney Fantasy er det nyeste og største av Disney Cruise Line sine 4 skip. Skipet ble bygget ferdig og kom i drift i 2012. 340m lang, 66m høy. 1458 ansatte, har en kapasitet på 2500- 4000 (max) passaskjerer (1250 lugarer).

Her ligger hun til kai i Port Canaveral, Orlando.



I 2015 besøkte jeg min venninne som jobber for Disney, og ankom Port Canaveral med Disney Magical Express (Disneys egen bussservice). Der lå enorme og flotte Disney Fantasy til kai. Innsjekkingen gikk relativt effektivt for seg, og da jeg gikk ombord så sto en del av staben ved inngangen og spurte om etternavnet mitt. Jeg sa "Svendsen" og mannen repeterte "Svemdn?". Jeg svarte bare ja, og så sa han i mikrofonen "Ladies and gentlemen, please welcome the Svemnd Family". Og jeg vandret glad og fornøyd ombord, og fikk momentant øye på Debra. Veldig veldig gledelig gjensyn, og grunnen til at jeg i det hele tatt dro dit! :-)



Jeg var med på en guidet tur rundt omkring på skipet, og lærte mye om designet og interiøret. Det lå en mening i hele utformingen, og et budskap bak enhver liten detalj.



Walt Disney Theatre: Her var det musikaler og show hver dag.



Mikke! En dag møtte Debra og jeg plutselig Donald Duck i trappeoppgangen, og han sendte slengkyss etter oss :-)



Kapteinen var norsk; Captain Thord. Jeg pratet litt med ham i atriumet en kveld da en del av staben var der og hilste på gjestene. Hyggelig og beskjeden mann. Det ble senere arrangert en seanse hvor kapteinen signerte gjestenes album, bøker osv. Jeg tok med meg et postkort som jeg skulle sende hjem til pappa. Og Kaptein Thord skrev "Til Ole, med hilsen fra Kaptein Haugen, Disney Fantasy" på forsiden. Stas!




Sailing away show







Temaet i atriumet var påfugl. Så både farger, utsmykning og design var preget av dette. Lysekrona ble heiset ned om natta og vasket.









Småbåt fra Princess Cruises med stilig restaurant bak. Debra fortalte meg at det var en av cruisebåtene som hadde en restaurant som kunne rotere. Ikke småtteri med andre ord.





En dag var det et kappløp mellom bittesmå babyer i atriumet. Og de krabbet i alle retninger da startskuddet gikk, men de klarte å få noen over målstreken også så de fikk kåret en vinner.







Det er relativt enkelt å finne veien rundt omkring på skipet. Mønster i mattene viser hvilken retning som blir forover og bakover, og farger viser om du er bak (blå, for det ligger over en restaurant som heter "Animator's Palet"), midt i (grønn, for det ligger over det påfugl- inspirerte atriumet), eller foran i skipet (rød, for det ligger over Walt Disney Theatre).






En av heisene



Vi lærte også at Disney opprinnelig ville ha sine cruiseskip svarte, men fikk ikke tillatelse fordi det ville bli assosiert med pirater. Men så eksperimenterte de seg fram til en helt mørk blåfarge, og den fant de på følgende måte; en av de ansatte i designteamet, Monica, kom på jobb i en dypblå drakt. Plutselig så designerne det de lette etter, og Monica måtte finne seg i å skifte bukse så de kunne bruke den første som mal. "Monica blue" ble fargen kalt etterpå. Disney ville også ha livbåtene gule, men det ble nektet fordi loven sa de måtte være orange. Så Disney brukte tid og penger på å gjøre undersøkelser og forskning, og kom fram til at gule livbåter var vel så sikre som orange. Dermed ble det sånn. Andre cruiseselskap har selvsagt også lov til å ha gule livbåter, men Disney har copyright på akkurat deres gulfarge.

Guiden vår kunne også fortelle at det kostet 1 milliard dollar å bygge Disney Fantasy; 500 millioner i selve skroget, og 500 millioner i design og utsmykning. Hun ble "født" i Tyskland.


Hver eneste restaurant, cafè og har sitt eget tema.


La Piazza




Oh La La (guiden fortalte at boblene bak baren skulle være sjampagnebobler, og de beveget seg når skipet beveget seg).





En bar som het "the Tube", var inspirert av undergrunnen i London. Og teppet på gulvet så ut som et tube- kart, men i stedet for navn på stasjoner så sto det ting som " Jolly good" og "Happy fella". Sofaene var dekorert som billetter, og guiden fortalte oss at alle datoene som vi kunne se, var fødselsdatoene til designerne (bortsett fra en av datoene som var i 2012, det var Disney Fantasy sin " fødselsdato).



 












En bar som heter "Skylounge" hadde noe som så ut som vinduer, men det var skjermer som viste bilder fra flere storbyer. Så selv om man satt ombord i et cruiseskip, følte man plutselig at man befant seg i Paris, Barcelona eller London. Og han som hadde designet baren var en stor Star Wars- fan, så alle de små menneskene man så i gatene på skjermene, var karakterer fra Star Wars. Bildene på skjermene skiftet by hvert 13. minutt, og da skiftet også musikken.







The Meridian





Vanvittig flott skip; vakre detaljer og morsomme finurligheter uansett hvor man snur seg. Det er godt det finnes steder hvor man av og til bare glemmer helt at man er voksen.


E x

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Svekaker fra Beiarn

Ekstra grove bonderundstykker

Piknik i Hyde Park